Universiteit van Nederland

Menu van Morgen - Waarover gaat dit college?

 • Vier avonden per maand nemen we colleges op in AIR, Amsterdam. Tijdens zo'n avond nemen we vijf colleges van een kwartier op, gevolgd door Q&A en een meet en greet (want tegen die tijd is de hoogleraar een rockster).

   23 January 2018  20:00 - 22:15  AIR, Amstelstraat 24, Amsterdam
 • Zijn we straks allemaal allergisch voor brood?

  De een heeft een glutenallergie, de ander eet al helemaal geen brood meer en weer iemand anders wil alleen nog maar ‘oergranen’. Hoe moeten we deze voedselhypes vanuit de wetenschap bekijken en wat staat ons nog te wachten?

  Door: Prof. dr. Fred Brouns - Maastricht University
 • Hoe smaakt het eten op Mars?

  Als het aan Elon Musk ligt, wonen er straks mensen op Mars. Maar wat gaan zij daar dan eten? Dit is waar dr. ir. Wieger Wamelink in beeld komt: in zijn college hoor je hoe je eten verbouwt op Mars en krijg je zelfs iets te proeven van zo’n Mars-Menu.

  Door: Dr. ir. Wieger Wamelink - Wageningen Universiteit
 • Ben je na het eten ook echt zo vol als je je voelt?

  Waarom zit je na een halve kip propvol, maar haal je na 20 kipnuggets gerust nog een milkshake? Dat heeft alles te maken met hoe onze maag en hersenen naar voedsel kijken. In dit college hoor je hoe dit leidt tot volksziekte nr. 1: obesitas en waar dat in de toekomst heengaat.

  Door: dr. Guido Camps - Wageningen Universiteit
 • Waarom is het eten van een bespoten appel geen probleem?

  Geen bezoekje aan de dokter maar gewoon even je koelkast open trekken: nu we steeds beter weten welke stoffen in onze voeding goed en slecht voor ons zijn, kunnen we daar ook steeds meer mee oplossen. Waarom vooral chronisch zieke mensen hier baat van gaan hebben, hoor je in dit college van toxicoloog Aalt Bast.

  Door: Prof. dr. Aalt Bast - Maastricht University
 • Wat kunnen we leren van de Maya’s voor de toekomst van onze landbouw?

  Met de overbevolking op aarde én de avocado- en quinoa-hype, wordt het de hoogste tijd dat we een lesje van de maya’s leren. Want alle innovaties daargelaten; de maya’s bleken fantastisch goed in staat in duurzame landbouw bedrijven.

  Door: Prof. dr. ir. Niels Anten - Wageningen Universiteit

Wie neem je mee?

Voornaam

Achternaam

Woonplaats

Geboortejaar

Email-adres

Bevestig email-adres

 

(Al deze velden zijn verplicht)

Ik heb een kortingscode

Ik ben een CJP-Pashouder

Ik betaal met