Universiteit van Nederland

Slimme computers - Waarover gaat dit college?

 • Vier avonden per maand nemen we colleges op in AIR, Amsterdam. Tijdens zo'n avond nemen we vijf colleges van een kwartier op, gevolgd door Q&A en een meet en greet (want tegen die tijd is de hoogleraar een rockster).

   25 January 2017  20:00 - 22:15  AIR, Amstelstraat 24, Amsterdam
 • Waarom ben jij intelligenter dan je computer?

  Hoe slimmer de computers worden, hoe meer angst er begint op te borrelen. Want wat nou als computers voor zichzelf gaan denken en uiteindelijk de wereld zullen veroveren? Prof. dr. Eric Postma (Tilburg University) zal ons hier alles over vertellen en kan ons misschien zelfs een beetje geruststellen!

  Door: Prof. dr. Eric Postma - Tilburg University
 • Waarom zijn wij nog niet klaar voor robots?

  In ons dagelijks leven gaan we steeds meer robots zien. Robots die helpen met het huishouden, koken of als gezelschapsmaatje. Klinkt rooskleurig, maar volgens Pim Haselager hebben we enerzijds te hoge verwachtingen en onderschatten we tegelijk de impact van een robot in ons huis.

  Door: dr. Pim Haselager - Radboud Universiteit Nijmegen
 • Kan een robot de emoties in jouw stem herkennen?

  Zou een robot dan misschien echt kunnen begrijpen wat er gaande is? Het klinkt bijna als een echt mens: een robot die kan herkennen of je boos of blij bent. Spraakonderzoekster Khiet Truong (Universiteit Twente) vertelt ons hoe de communicatie tussen een robot en een mens mogelijk is.

  Door: dr. Khiet Truong - Universiteit Twente
 • Kan een computer straks jouw vragen perfect beantwoorden?

  Zelf nadenken is straks misschien wel overbodig. Grote kans dat de computer straks elke vraag voor je kan beantwoorden. Prof. dr. Frank van Harmelen (Vrije Universiteit) is informaticus en vertelt hoe de computer steeds wijzer wordt.

  Door: Prof. dr. Frank van Harmelen - Vrije Universiteit Amsterdam
 • Kun je de wereld beter maken door te gamen?

  De ontwikkelingen op het gebied van digitaal spel gaan snel. Slimme algoritmes dompelen je onder in een wereld waar alles mogelijk is. Hoogleraar Ben Schouten (Technische Universiteit Eindhoven) ontwerpt games en vertelt over de kansen die hij ziet in game design.

  Door: prof. dr. Ben Schouten - Technische Universiteit Eindhoven

Wie neem je mee?

Voornaam

Achternaam

Woonplaats

Geboortejaar

Email-adres

Bevestig email-adres

 

(Al deze velden zijn verplicht)

Ik heb een kortingscode

Ik ben een CJP-Pashouder

Ik betaal met