Universiteit van Nederland

Elke week een nieuwe hoogleraar. Elke werkdag een nieuwe video.

Uur
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Min
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Sec
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Waarom is dé Chinees succesvoller dan McDonald’s?

Door prof. dr. Timo de Rijk

In een aantal decennia is de afhaalchinees een begrip geworden in Nederland. Maar hoe Chinees is een Chinees restaurant eigenlijk? Timo de Rijk (TU Delft/Universiteit Leiden) betoogt dat we in feite al jarenlang door “de Chinees” gefopt worden – al willen we er zelf ook wel erg graag in geloven!

 

Wil je meer weten?
Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen.

Is andijviestamppot eigenlijk wel Nederlands? Uit onderzoek van Jacques Meerman blijkt dat de stamppot nog geen honderd jaar oud is en dat Nederland helemaal geen oer-Hollands gerecht heeft.

Lees verder op kennislink.nl