Universiteit van Nederland

Elke week een nieuwe hoogleraar. Elke werkdag een nieuwe video.

Uur
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Min
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Sec
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Waarom kun je het onderste puntje van je ijshoorntje beter niet opeten?

Door prof. dr. ir. Bert Weckhuysen

Kijk jij ook altijd zo uit naar dat onderste chocoladepuntje van je ijshoorntje? Wat er aan de hand is met de vetten in de chocolade in dat puntje en hoe die chocolade dankzij katalysatoren gezonder is geworden, vertelt scheikundige Bert Weckhuysen (Universiteit Utrecht) in dit college. Kruip dus met of zonder ijsje op de bank en geniet van dit college (en van je ijsje :))!

Wil je meer weten?
Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen.

Van lezen bij te weinig licht krijg je slechte ogen en van ’s avonds laat eten word je dik. We hebben het allemaal wel eens gehoord, maar klopt het ook? Kennislink dook in de wereld van de medische mythe ‘van chocolade krijg je puistjes.’