Universiteit van Nederland

Elke week een nieuwe hoogleraar. Elke werkdag een nieuwe video.

Uur
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Min
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Sec
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Wanneer mag een bedrijf beweren dat hagelslag supergoed voor je is?

Door dr. Alie de Boer

Stel, je bent chocoladerepenfabrikant en je weet dat cacao gezonde effecten op de gezondheid heeft. Mag je dan op je chocoladereep zetten dat-ie goed voor je is? Alie de Boer (Maastricht University) weet precies . Ok, leuk, maar word ik dan niet meer ziek als ik genoeg tomaten eet? En in een wereld waarin elk product zo’n beetje een ‘gezondere’ of ‘bewuste keuze’ is, hoe zit ‘t überhaupt met de geloofwaardigheid van dit soort uitspraken?

 

Wil je meer weten?
Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen.

Voedingsmiddelen met een gezondheidsclaim, doen ze echt wat ze beloven? Of is het slechts een slimme verkooptruc? Hoogleraar voeding en gezondheid Frans Kok meent dat je je dat altijd moet afvragen bij voedselclaims, vertelt hij op  NEMOKennislink.