Universiteit van Nederland

Elke week een nieuwe hoogleraar. Elke werkdag een nieuwe video.

Uur
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Min
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Sec
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Zou je een laboratoriumkroket uit de muur trekken?

Door prof. dr. Mark Post

Is kweekvlees het antwoord op de toenemende vraag naar vlees? De productie is milieuvriendelijk, er komt geen dierenleed bij kijken en de kans dat dierenziektes in consumptievlees terecht komen is praktisch uitgesloten. “Ideaal! Hoe snel kunnen we dit zo snel mogelijk in de schappen krijgen?” Maar kies jij straks meteen voor een lab-burger of twee ons kweekgehakt in de supermarkt? Prof. dr. Mark Post (Maastricht University) legt uit waarom de consumentenbeleving niet onderschat mag worden als  succesfactor van kweekvlees.

Meer weten?
Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen.
Moeten we nu allemaal aan het kweekvlees gaan? Lees hier meer over de voor- en nadelen van kweekvlees!