Wat doen haatreacties met je brein?

Beautygloss is één van de grootste Youtubers van Nederland en maakt al jaren video's voor haar volgers. Helaas komen daar ook wel eens wat vervelende reacties bij kijken. Maar hebben deze haatreacties ook echt effect op je hersenen? Daarvoor schakelt Mascha (Beautygloss) de hulp in van cognitief psycholoog Marte Otten (Universiteit van Amsterdam). Is Mascha na jaren op het internet immuun geworden voor alle negativiteit? Om daar achter te komen laat zij zich in deze video heel vaak achter elkaar beledigen, allemaal in de naam van de wetenschap natuurlijk.

Wil jij eerder botox omdat je op Instagram zit?

Beautygloss, ookwel Mascha genaamd, maakt al sinds 2007 video's voor een hele grote groep volgers. Maar hoeveel invloed heb je als influencer op je online publiek? Laat communicatiewetenschapper Anne-Mette Hermans (Erasmus Universiteit Rotterdam) hier nou precies onderzoek naar doen. Zij kijkt specifiek naar influencers die een cosmetische ingreep hebben laten doen, zoals botox en fillers. Zijn hun volgers dan ook eerder geneigd om het zelf ook te willen?

Wil je nog meer leren?

Bij de Universiteit van Nederland delen inspirerende wetenschappers de spannendste inzichten uit hun vakgebied. Van donkere materie tot verliefdheid bij dieren: alles komt voorbij! Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan geven we een seintje als er een nieuwe video of podcasts voor je klaarstaat.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

In samenwerking met de 14 Universiteiten van Nederland