Steun de Universiteit van  Nederland voor €10 per jaar

Ben jij ook voor een samenleving waarin iedereen gratis kan leren van Nederlandse topwetenschappers? Met jouw donatie aan de Universiteit van Nederland maken we dit mogelijk!

doneer!
Dit is hoe we
jouw €10,- uitgeven:

1. Loonkosten

€4,50

Team van onafhankelijke wetenschaps- redacteuren gespecialiseerd om ingewikkelde materie op een begrijpbare manier uit te leggen. Lees hier ons redactiestatuut.

2. Video & Podcast opnames

€4,00

Kosten voor het filmen, monteren, planning en animaties

3. Kantoor

€0,42

De huur, bureau's, laptops, kantoorkosten en paperclips

4. Reiskosten

€0,05

We reizen voornamelijk met de fiets, trein en deel-auto’s

5. Distributie-kosten

€0,25

99% van ons bereik is organisch. Soms testen we nieuwe manieren om het brede publiek te bereiken

6. Online tooling

€0,07

Onze website, hosting, en de online tools de we gebruiken om zo efficiënt mogelijk te werken

7. Overig

€0,21

Overige kosten voor de dagelijkse bedrijfsvoering zoals accountants, bankkosten en verzekeringskosten

Totaal
€9,50
Over
€0,50

Met deze 0,50 financieren we de ontwikkeling van nieuwe projecten die bijdragen aan het toegankelijk maken van wetenschap. Jouw bijdrage zorgt ervoor dat we dit steeds vaker kunnen doen en blijven innoveren

Doneer!
Kies je bedrag
Doneer veilig via:

Je donatie draagt direct bij aan bestaande én nieuwe programma's over wetenschap. Hoe meer mensen ons steunen, hoe meer verschil we kunnen maken. Samen geven we iedereen toegang tot de briljante lessen van topwetenschappers. En daar doen we het voor.

Is mijn gift aftrekbaar voor de belasting?

Universiteit van Nederland heeft een ANBI status. Giften aan een ANBI zijn aftrekbaar voor de belasting. Lees hier meer over de geldende regels voor belastingaftrek

Doneren mag!

Bij de Universiteit van Nederland vinden we dat iedereen recht heeft op toegang tot het waanzinnig rijke aanbod van kennis dat er bij de academische wereld ligt. Wil je een bijdrage leveren zodat we die kennis gratis en op een onafhankelijke manier beschikbaar kunnen blijven maken?

Hieronder vind je een doneer-knop die dat vrij eenvoudig mogelijk maakt :-)

Doneer nu

Studentenclub.
Daar wordt je slimmer van

De plek voor nóg meer Universiteit van Nederland. Word student en leer iedere dag iets nieuws. Samen maken we academische kennis en wetenschap beschikbaar voor iedereen.

Kom je bij de club? Dan krijg je van ons:

- Je eigen exclusieve studentenpas. #trots
- Een podcast feed zonder advertenties.
- Korting op Universiteit van Nederland events
- Een plekje op onze studenten wall of fame.

Binnenkort: Help de wetenschap door zelf mee onderzoek te doen
Binnenkort: Live Q&A met wetenschappers na een podcast

Universiteit van Nederland:
wat waar hoe?

In 2013 bedachten we als stichting het volgende: aan Nederlandse universiteiten worden zóveel interessante colleges gegeven. Waarom is die kennis alleen beschikbaar voor een handjevol studenten? Waarom kan niet heel 't land daarvan meegenieten?

Zo gezegd zo gedaan en de stichting Universiteit van Nederland was geboren.Inmiddels zijn we meer dan 950 colleges en 350 podcasts verder. And counting. We zijn een volledig onafhankelijke redactie bestaande uit jonge enthousiastelingen met een gemeenschappelijke missie: wetenschap is te gek en iedereen moet dat weten. Samen met de veertien universiteiten in Nederland zorgen wij dat betrouwbare wetenschappelijke kennis bij jou komt.

Waarom zou ik doneren aan Stichting Universiteit van Nederland?

We zijn als stichting afhankelijk van donaties en sponsoren. Het maken van de Universiteit van Nederland video’s en podcast kost namelijk geld. Onze missie is om zoveel mogelijk mensen gratis toegang te geven tot begrijpbare academische kennis om zo de wetenschap toegankelijk te maken voor iedereen. Met een donatie maak je het mogelijk dat alles wat we maken gratis beschikbaar blijft en we met een onafhankelijke redactie kunnen blijven werken. Daarnaast gebruiken we donaties voor het doorontwikkelen en het verbeteren van de content die we maken om zo steeds meer mensen te bereiken.

Kan ik mijn donatie fiscaal aftrekken? 

Jazeker, stichting Universiteit van Nederland heeft een ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling), wat in grote lijnen betekent dat: 1. onze stichting het algemeen belang dient, 2. we zonder winstoogmerk werken en 3. onze bestuurders geen beloning ontvangen. Klik hier voor specifieke uitleg over de regelgeving van ANBI.

ANBI is ook fijn voor de donateur: het betekent dat je je donatie fiscaal kan aftrekken bij de belastingdienst.

Web development

Productie

Voice-over

Boet Schouwink

Fiscaal nummer

Juridische bijstand

De Roos Advocaten

Beloning bestuurders

Publicatieplicht

2020

Mogelijk dankzij

Met de steun van