Bij de Universiteit van Nederland geven Nederlandse topwetenschappers gratis college op internet. Elke week word je verrast door inspirerende sprekers die jou laten kennismaken met de wetenschap achter boeiende vragen.

Benieuwd hoe dat er precies uitziet? Check de video hieronder!

Wijzig cookie instellingen

Doneren mag!

Bij de Universiteit van Nederland vinden we dat iedereen recht heeft op toegang tot het waanzinnig rijke aanbod van kennis dat er bij de academische wereld ligt. Wil je een bijdrage leveren zodat we die kennis gratis en op een onafhankelijke manier beschikbaar kunnen blijven maken?

Hieronder vind je een doneer-knop die dat vrij eenvoudig mogelijk maakt :-)

Doneer nu

Universiteit van Nederland:
wat waar hoe?

In 2013 bedachten oprichters Alexander Klöpping en Marten Blankesteijn het volgende: aan Nederlandse universiteiten worden zóveel interessante colleges gegeven. Waarom is die kennis alleen beschikbaar voor een handjevol studenten? Waarom kan niet heel 't land daarvan meegenieten? Zo gezegd zo gedaan en de stichting Universiteit van Nederland was geboren.

Inmiddels zijn we meer dan 800 colleges en 40 miljoen views verder. And counting. We zijn een volledig onafhankelijke redactie bestaande uit jonge enthousiastelingen met een gemeenschappelijke missie: wetenschap is te gek en iedereen moet dat weten. Samen met de veertien universiteiten in Nederland zorgen wij dat betrouwbare wetenschappelijke kennis bij jou komt.

Wil je ons bereiken?
Mail naar info@universiteitvannederland.nl

Web development

Productie

Voice-over

Boet Schouwink

Fiscaal nummer

Juridische bijstand

De Roos Advocaten

Beloning bestuurders

Publicatieplicht

2020

Mogelijk dankzij

Met de steun van