suiker,guido,camps,bioloog,voedingswetenschapper,voeding,slecht,ongezond
Suiker; het heeft een niet al te beste reputatie. Het maakt je dik, sloopt je tanden en het zou volgens sommige media net zo verslavend zijn als cocaïne. Maar is het écht zo slecht voor je lijf? Voedingswetenschapper Guido Camps (Wageningen Universiteit) vertelt de bittere waarheid over suiker.
suiker,guido,camps,bioloog,voedingswetenschapper,voeding,slecht,ongezond
Test jij wel eens met een IQ-test hoe slim je bent? Hoewel het vaak leuke testjes zijn, is er volgens Marc Hendriks (Radboud Universiteit) wel het een en ander op aan te merken. In dit college legt hij uit hoe het beter kan.
Veel mensen doen het om op gewicht te blijven of om af te vallen: intermittent fasting, oftewel op geregelde tijdstippen niet eten. Maar vasten is niet alleen maar goed voor je gewicht. Neurowetenschapper Jip Gudden (Vrije Universiteit) legt uit dat zo'n voedingspatroon ook hersenziekten zoals Alzheimer, MS en Parkinson zou kunnen tegengaan.
Ben jij op zoek naar ware liefde? Open Tinder en swipe erop los zou je zeggen! Hoewel het aanbod op de datingapps reuze is, lijkt dat helaas geen garantie voor succes. Liefdesexpert Tila Pronk (Tilburg University) legt uit hoe dit komt en hoe het beter kan.
Het coronavirus zal niet de laatste pandemie die we over ons heen krijgen. Om de haverklap springen virussen over van het dierenrijk naar ons. Pluimveehouders maken zich veel zorgen over vogelgriep die steeds vaker de kop op steekt. Volgens dr. Sander Herfst (Erasmusmc) kan dat virus ook gevaarlijk worden voor de mens. De vraag is: wanneer?
Het conflict tussen Israël en Palestina duurt voort. In de afgelopen maand vielen belangrijke islamitische, joodse en christelijke feestdagen samen, wat de spanningen opnieuw verhoogt. Maar hoe is het conflict eigenlijk ontstaan? Midden-oosten deskundige Maurits Berger (Universiteit Leiden) neemt je mee op reis door de geschiedenis van het gebied.