smartphone,langzaam,draadloos,internet
Grrrr..... zit je net dit superboeiende college te kijken, valt je WiFi weer eens uit! Misschien moet je je buren even gaan uitschelden, want zonder dat je het misschien beseft, ben je continu in een burenruzie verwikkeld over wie er nu weer een datapakketje mag versturen en ontvangen. Gelukkig zijn er wiskundigen zoals Johan van Leeuwaarden (TU Eindhoven) die deze problemen kunnen oplossen. Hoe? Dat legt hij je uit met behulp van walkie-talkies! Wil je meer weten? Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen. Draadloos verbindt wifi voortdurend onze smartphones en computers met het internet. Hoe komen wifi-verbindingen precies tot stand, en waarom zijn die verbindingen vaak zo traag? Lees meer op Kennislink.
smartphone,langzaam,draadloos,internet
Test jij wel eens met een IQ-test hoe slim je bent? Hoewel het vaak leuke testjes zijn, is er volgens Marc Hendriks (Radboud Universiteit) wel het een en ander op aan te merken. In dit college legt hij uit hoe het beter kan.
Veel mensen doen het om op gewicht te blijven of om af te vallen: intermittent fasting, oftewel op geregelde tijdstippen niet eten. Maar vasten is niet alleen maar goed voor je gewicht. Neurowetenschapper Jip Gudden (Vrije Universiteit) legt uit dat zo'n voedingspatroon ook hersenziekten zoals Alzheimer, MS en Parkinson zou kunnen tegengaan.
Ben jij op zoek naar ware liefde? Open Tinder en swipe erop los zou je zeggen! Hoewel het aanbod op de datingapps reuze is, lijkt dat helaas geen garantie voor succes. Liefdesexpert Tila Pronk (Tilburg University) legt uit hoe dit komt en hoe het beter kan.
Het coronavirus zal niet de laatste pandemie die we over ons heen krijgen. Om de haverklap springen virussen over van het dierenrijk naar ons. Pluimveehouders maken zich veel zorgen over vogelgriep die steeds vaker de kop op steekt. Volgens dr. Sander Herfst (Erasmusmc) kan dat virus ook gevaarlijk worden voor de mens. De vraag is: wanneer?
Het conflict tussen Israël en Palestina duurt voort. In de afgelopen maand vielen belangrijke islamitische, joodse en christelijke feestdagen samen, wat de spanningen opnieuw verhoogt. Maar hoe is het conflict eigenlijk ontstaan? Midden-oosten deskundige Maurits Berger (Universiteit Leiden) neemt je mee op reis door de geschiedenis van het gebied.