Waarom zit er religie in videogames?

Van een gewelddadige Paus in Assassin's Creed 2 tot aan Magere Hein in De Sims: videogames zitten vol met verwijzingen naar religie. Maar waarom is dat? In onze nieuwe reeks Op de Proef Gesteld koppelen we twee ogenschijnlijk verschillende werelden aan elkaar: die van bekende youtubers en wetenschappers. Vandaag de derde aflevering van de serie: youtuber en gamer GameMeneer (in het echte leven Don genaamd) gaat in gesprek met cultuurtheoloog Frank Bosman. Samen bespreken ze waarom religie zo'n grote rol speelt in games en leggen ze er een paar goed op de snijtafel.

Hoe kun je beter worden in gamen?

In deze aflevering van Op de Proef Gesteld duikt Youtuber GameMeneer in de wereld van de wetenschap in de hoop net zo goed te worden als een professionele E-sporter. In het GameLab van Universiteit Twente worden E-sporters getraind om hun maximale potentie te benutten. Door middel van data worden hun prestaties tot op de decimaal nauwkeurig gevolgd en opgeslagen. Eyetracking, emotie, hartslag, houding: alles wordt gemeten om daarna te kijken hoe het nog beter kan. GameMeneer gaat erheen en hoopt met de hulp van E-sports-onderzoeker Guido Bruinsma aan het einde van de dag te vertrekken in top game-conditie.

Wil je nog meer leren?

Bij de Universiteit van Nederland delen inspirerende wetenschappers de spannendste inzichten uit hun vakgebied. Van donkere materie tot verliefdheid bij dieren: alles komt voorbij! Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan geven we een seintje als er een nieuwe video of podcasts voor je klaarstaat.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

In samenwerking met de 14 Universiteiten van Nederland