Kun je zomaar je eigen cryptocurrency beginnen?

Steeds meer mensen lijken in cryptocurrency zoals Bitcoin te investeren. Maar kan iedereen ook zomaar zo'n munt maken? In deze video van Op de Proef Gesteld zoeken Youtubers de Gierige Gasten samen met finance-expert Paulo Rodrigues (Maastricht Universiteit) uit hoe makkelijk het is om je eigen cryptocurrency op te richten. Om daarna ook te laten zien welke schaduwkanten daar allemaal bij komen kijken.

Hoe zorgt Bitcoin ervoor dat jij de juiste prijs betaalt voor je patatje?

In deze aflevering van Op de Proef Gesteld duikt Joost Kraima van de Gierige Gasten dieper in de techniek achter de crypto: de Blockchain. Want wist je dat deze technologie ook ingezet kan worden om de wereld een stukje eerlijker te maken? Om erachter te komen hoe dat zit en wat een Bitcoin te maken heeft met een patatje vraagt Joost in deze aflevering wetenschapper Lan van Wassenaer van Wageningen Universiteit het hemd van het lijf.

Wil je nog meer leren?

Bij de Universiteit van Nederland delen inspirerende wetenschappers de spannendste inzichten uit hun vakgebied. Van donkere materie tot verliefdheid bij dieren: alles komt voorbij! Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan geven we een seintje als er een nieuwe video of podcasts voor je klaarstaat.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

In samenwerking met de 14 Universiteiten van Nederland