Kan iedereen een burn-out krijgen?

Burn-out - sla een tijdschrift open en het gaat er over. Maar wat is een burn-out eigenlijk volgens de wetenschap? Hadden mensen vroeger ook burn-outs? Kunnen we het allemaal krijgen en hoe zorg je er voor dat het niet zo ver komt? In een speciale aflevering van onze podcast gaat youtuber, presentatrice en ervaringsdeskundige Gwen van Poorten in gesprek met burn-out expert MadelonOtto (Open Universiteit). Gwen vuurt al haar vragen af op Madelon en komt erachter wat de wetenschap nou eigenlijk zegt over dit fenomeen. 

Hoe word je gelukkig volgens de wetenschap?

In deze aflevering van Op de Proef gesteld gaat Gwen van Poorten in gesprek met niemand minder dan geluksprofessor Meike Bartels (VU). Gwen heeft het haar levensmissie gemaakt om via haar youtube kanaal de weg naar geluk te vinden. Ze spreekt tal van ervaringsdeskundigen met ieder een mening, maar wat zegt de wetenschap eigenlijk over geluk? Hoogleraar Meike doet als biologisch psycholoog onderzoek naar de relatie tussen genen en geluksgevoel. Word je geboren met aanleg voorgeluk of heb je zelf ook een vinger in de pap? Gwen gooit haar het vuur aan de schenen, gewapend met haar eigen vragen en die van haar volgers. Wat is geluk eigenlijk? Hoe doe je onderzoek naar geluk? Hebben sommige mensen een grotere kans op gelukkig te worden? En wat heeft de wetenschap te zeggen over hoe je gelukkig wordt?

Wil je nog meer leren?

Bij de Universiteit van Nederland delen inspirerende wetenschappers de spannendste inzichten uit hun vakgebied. Van donkere materie tot verliefdheid bij dieren: alles komt voorbij! Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan geven we een seintje als er een nieuwe video of podcasts voor je klaarstaat.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

In samenwerking met de 14 Universiteiten van Nederland