Is je tanden bleken gevaarlijk?

Tandenstrips, bleeksetjes of bleekgel? Online circuleren nogal veel verschillende verhalen over hoe jij het beste je tanden kan bleken. Maar wat is nou eigenlijk de beste manier? In deze aflevering van Op de Proef Gesteld probeert Youtuber Jiami Jongejan de verschillende opties uit en krijgt ze hulp van tandheelkundige Marco Gresnigt (Rijksuniversiteit Groningen). Hij legt uit welke manier het effectiefst is en laat Jiami natuurlijk niet achter zonder een nieuwe witte glimlach.

Word je ongelukkig van sociale media?

Youtuber Jiami Jongejan maakt al jaren video's voor op Youtube en zit dagelijks op Instagram en TikTok. Maar zij merkte dat het vele sociale media gebruik soms ook negatieve gevolgen kan hebben op hoe je je voelt. Daarom schakelt ze in deze podcast-aflevering de hulp in van Ina Koning (Universiteit Utrecht). Zij doet onderzoek naar welke gevolgen sociale media op je mentale gezondheid heeft. Want word je ongelukkig van sociale media? Of valt dat eigenlijk wel mee?

Wil je nog meer leren?

Bij de Universiteit van Nederland delen inspirerende wetenschappers de spannendste inzichten uit hun vakgebied. Van donkere materie tot verliefdheid bij dieren: alles komt voorbij! Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan geven we een seintje als er een nieuwe video of podcasts voor je klaarstaat.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

In samenwerking met de 14 Universiteiten van Nederland